پارافین وکس روغن زیر 1% و 1-3 همچنین 3-5 بصورت اسلب در کارتن و گونی جهت صادارت ، داخلی و شمع همچنین پارافین تراپی و خوراکی

پارافین وکس روغن زیر 1% و 1-3 همچنین 3-5 بصورت اسلب در کارتن و گونی جهت صادارت ، داخلی و شمع همچنین پارافین تراپی و خوراکی

پارافین یک ماده‌ی نفتی است که به دو شکل مایع یا جامد  وجود دارد. پارافین جامد از حالتی ژله‌ای برخوردار است با نام واکس نیز گفته میشود. در واقع هر زمان که سخن از واکس پارافین به میان می‌آید مقصود اصلی همان پارافین جامد است.پارافین یک ترکیب هیدروکربنی سیر شده است که تمام اتم‌های کربن موجود در مولکول آن با پیوندهای ساده‌ای به یکدیگر متصل‌ شده اند. این هیدروکربن‌ها که پارافین نامیده می‌شوند را با نام آلکان نیز می‌شناسند.یکی از شاخصه‌های مهم هیدروکربن‌های پارافینی، اتصال اتم‌های کربن در آنها توسط پیوندهای ساده است.  سایر پیوندهای موجود نیز با اتمهای هیدروژن سیر شده‌اندپارافین جامد، که دارای روغن زیر %1 تا %5 می باشد ، معمولا سفید تا شیری رنگ است .پارافین جامد معمولا در دمای ۵۸ تا ۶۰ درجه‌ سانتیگراد ذوب (melt)  می‌شود و در دمای ۵۰ تا ۵۵ درجه‌ی سانتیگراد منجمد (congeal)می‌گردد. به همین دلیل است که اکثر اوقات این ماده را به صورت جامد می بینیم.البته مشخصات ذکر شده در بالا به پارافین جامد مربوط می شود و پارافین مایع از رنگی سفید و شفاف برخوردار است. این نوع از پارافین در دمای ۱۷۵ درجه‌ی سانتیگراد به جوش می‌آید و در دمای ۲۶۵ درجه‌ی سانتیگراد تبخیر می‌شود.نوع ژله‌ای و جامد پارافین بیشتر برای تولید انواع شمع مورد استفاده قرار میگیرد.

پارافین جامد

پارافین جامد را می‌توان به سه دسته‌ی پارافین خوراکی، پارافین بهداشتی و پارافین صنعتی دسته‌بندی کرد. ما در طول زندگی خود از موارد متعددی از هر سه گونه‌ای که به آن اشاره شد استفاده میکنیم. مواردی که گاه حتی شاید خود ما هم ندانیم به عنوان گونه‌ای از پارافین شناخته می‌شوند.خوردن دارویی خاص برای سهولت عکس‌برداری توسط اشعه‌ی ایکس از اعضای داخلی بدن یکی از انواع خوراکی پارافین به شمار می‌رود. به طور کل طیف گسترده‌ای از گونه‌های پارافین خوراکی در صنایع دارویی مورد استفاده قرار می‌گیرد.ازگریدهای مختلف پارافین بهداشتی نیز در ساخت لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده می‌شود. لوازمی نظیر پمادها یا کرم‌های مختلف که مصرف گسترده‌ای  دارند. در دهه‌های گذشته و در دوران جوانی پدربزرگ‌های ما از پارافین برای حالت دادن به مو نیز استفاده می‌شد. در واقع این ماده در آن زمان نقش ژل‌های حالت دهنده‌ی موی امروزی را برای جوانان قدیم بازی می‌کرد.

پارافین صنعتی

در صنعت نیز موارد استفاده از پارافین بیش از هر چیز در موادی به نام روان‌کار می باشد . روان‌کار به موادی گفته می‌شود که به منظور کاهش اصطکاک میان سطوح متحرک به کار می‌رود و حرکت آنها روی یکدیگر را  ساده‌تر و روان‌تر از حالت عادی می‌کند.پارافین پس از تولید به شکل قالب میتواند به اشکال کوچکتر نظیر گرانول یا پرک نیز تبدیل شود پارافین گرانولی به صورت بسیار گسترده‌ای در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. شاید رایج‌ترین مورد استفاده از پارافین جامد گرانول در صنعت لاستیک سازی  است .علاوه بر کاربرد گسترده‌ی پارافین در صنایع مختلف، از این ماده در فعالیت‌های بهداشتی و درمانی نیز استفاده می‌شود. در میان این فعالیت‌ها نوعی فعالیت خاص که با نام پارافین درمانی یا پدیکور مبتنی بر پارافین شناخته می‌شود وجود دارد که این روزها بیش از گذشته رواج یافته و در سالن‌های زیبایی بانوان، بسیار مورد استفاده قرار گرفته است.

پارافین  درمانی و بهداشتی

در پارافین درمانی یا پدیکور مبتنی بر پارافین، ابتدا پوست پای افراد با پارافین به طور کامل و با هدف مرطوب شدن ماساژ داده میشود و برای مدت زمان معینی به حال خود رها می‌شود. البته این کار پس از آن ‌که اعمال آرایشی و بهداشتی روی پاهای افراد انجام گرفت و تمام ناخن‌های پا به طور کامل کوتاه، مرتب و تمیز شد انجام می‌گیرد. سپس پاها شسته می‌شود و لایه‌برداری از پوست آنها صورت می‌گیرد.  به طور کل می‌توان گفت که پارافین درمانی بیشتر برای مراقبت از پوست پاها مورد استفاده قرار میگیرد .لازم به ذکر است پارافینی که در صنعت مورد استفاده قرار میگیرد معمولا از نوع نیمه پالایش شده یا سمی ریفاین است ولی پارافینی که برای ماساژ وکس کردن صورت و یا لوازم بهداشتی آرایش استفاده می گیرد میبایست حتماً از نوع کاملاً پالایش شده یا فولی ریفاین باشد .

پارافین‌ های بزرگتر و عدد اکتان موتور

ساده‌ترین پارافین ، متان ( CH4 ) است که سری همرده متعاقب آن ، عبارتند از: اتان ، پروپان ، n- بوتان ، i- بوتان ، n- پنتان ، i- پنتان ، نئوپنتان و غیره.پارافین در صورتی‌که تعداد اتمهای کربن در مولکول ، بیش از 3 باشد، ممکن است چند هیدروکربن حاوی تعداد مساوی اتمهای کربن و هیدروژن با ساختارهای متفاوت وجود داشته باشد. علت این امر ، آن است که کربن نه‌تنها قادر به ایجاد زنجیر است، بلکه می‌تواند زنجیرهای تک‌شاخه‌ای یا دو شاخه‌ای تشکیل داده، همپارش‌هایی بوجود آورد که خواصشان بطور محسوس با یکدیگر تفاوت دارند. بعنوان مثال ، عدد اکتان موتور ، در مورد n- اکتان ، مساوی 17 در مورد ایزواکتان (2، 2 و 4- تری متیل پنتان) مساوی 100 است.

سیکلوپارافین یا نفتن

وقتی تمام پیوند های آزاد اتمهای کربن هیدروکربن های سیکلو پارافین با هیدروژن سیر شده باشند ماده حاصله تفتن خواهد بود . در نفت خام نفتن‌‌ها وجود دارد..دسته بندی آنها براساس نقطه جوش آنها انجام شده است و خواص آنها بکمک عوامل همبستگی نظیر عامل Kw یا CI تعیین می‌شود.

کراکینگ پارافینها

تاثیرکاتالیز کننده  بر سرعت واکنش با افزایش تعداد اتمهای کربن مولکول بیشتر می‌شود، ولی این تاثیر تا زمانی که تعداد اتمهای کربن دست‌کم به شش نرسیده باشد، قابل ملاحظه نیستساختار مولکول نیز بر سرعت واکنش کراکینگ موثر است ، بدین معنی که مولکولهایی که دارای اتمهای کربن نوع سوم هستند، زودتر میشکنند ، در حالی‌که اتمهای کربن نوع چهارم ، مقاوم‌ترین نوع کربنها  هستند. ترکیباتی که دارای هر دو نوع اتم کربن سوم و چهارم هستند، یک به یک تمایل به خنثی کردن همدیگر دارند. به عنوان مثال، 2، 2، 4- تری متیل پنتان (یک اتم کربن نوع سوم و یک اتم کربن نوع چهارم) با سرعت کمتر از n- دودکان می شکند

تولید پارافینهای حلقوی در پالایشگاه

پارافین‌های حلقوی ، معمولا از هیدروژن‌دار کردن آروماتیکها ساخته میشوند . سیکلوهگزان از هیدروژن‌دار کردن بنزن بوجود می آید . هیدروژن‌دار کردن بنزن بر روی پلاتین   بر روی پایه آلومین یا سیلیس- آلومین صورت می‌گیرد. هیدروژن دار کردن ، واکنشی است که شدیدا گرما ایجاد میکند است .معمولاً سه نوع پارافین برای شمع سازی مورد استفاده قرار میگیرد :

پارافین قالبی  یا  اسیددار كه برای ساخت شمع های قالبی به كار می رود.

پارافین كریستالی یا بدون اسید كه به جهت انعطاف پذیر بودن آن برای ساخت شمعهای دست ساز، استفاده می شود .

 پارافین شیشه ای  که  برای تولید شمع هایی که داخل لیوان و ظروف درست می شود است زیرا این نوع برای تولید شمع هایی است که در درون آن وسیله های تزیینی دیده می شود و حالت روغنی  دارد و اصلا شبیه پارافین های دیگر نیست و بلکه لغزنده و شل است این نوع به ژل شمع هم معروف است .

آنالیز گریدهای مختلف پارافین جامد :

درصد روغن

نقطه ذوب

نقطه انجماد

رنگ

بو

نقطه نرمی@ 100 ˚C

میزان چسبندگی@ 100 ˚C

0.8-1.5%

56-61  ˚C

55-60  ˚C

سفید برقی

طبیعی

8-15

4 – 7 cst

0.8-1.5%

62-68  ˚C

60-66  ˚C

سفید

طبیعی

8-15

4 – 7 cst

1-3%

56-60  ˚C

55-59  ˚C

سفید

طبیعی

10-20

5 – 7 cst

1-3%

60-66  ˚C

59-65  ˚C

کرم

طبیعی

10-20

5 – 7 cst

3-5%

56-60  ˚C

55-59  ˚C

کمی زرد

طبیعی

15-20

5.5 – 7 cst

3-5%

60-66  ˚C

59-65  ˚C

کمی زرد

طبیعی

15-20

5.5 – 7 cst

5-7%

56-60  ˚C

55-59  ˚C

زرد

طبیعی

20-30

4 – 7 cst

5-7%

60-66  ˚C

59-65  ˚C

زرد

طبیعی

20-30

4 – 7 cst

محصولات مرتبط

فوتس اویل

فوتس اویل

فوتس اویل [...]

اسلک وکس

اسلک وکس

اسلک وکس [...]

فروش وازلین بهداشتی آرایشی و پزشکی صنعتی صادراتی با بهترین قیمت

فروش وازلین بهداشتی آرایشی و پزشکی صنعتی صادراتی با بهترین قیمت

وازلین یک ماده نیمه جامد  مخلوطی از روغن  و وکس است . رابرت آگوستوس چیسبو این ماده را در سال 1859 کشف کرد. کارگران ازماده ژله ای  چسبنده ای برای درمان زخم و سوختگی استفاده می کردند که همان  پترولئوم ژلی امروزی است .وازلین به محافظت پوست کمک می کند . این ماده  را از نفت بصورت [...]

روغن موتور

روغن موتور

روغن موتور [...]

گریس

گریس

گریس [...]

روغن پایه بیس اویل

روغن پایه بیس اویل

روغن پایه بیس اویل [...]

فورفورال اکسترکت آرپی او

فورفورال اکسترکت آرپی او

فورفورال اکسترکت آرپی او [...]